Bastiaan Riemersma verlaat Willem II

Bastiaan Riemersma verlaat Willem II

Bastiaan Riemersma verlaat Willem II na het huidige seizoen. De club en het hoofd Willem II Jeugdopleiding hebben in overleg besloten de samenwerking na vijf seizoenen te beëindigen. Het contract van Riemersma loopt komende zomer af. 
 
In 2017 kwam Riemersma naar de toenmalige Willem II Voetbalacademie, dat op dat moment geen eigen complex had. Vijf jaar later heeft de opleiding een nieuwe naam, een eigen complex en zijn de faciliteiten op Sportpark Prinsenhoeve verbeterd. Daarmee werd een langgekoesterde wens van de club en Riemersma om een eigen complex te hebben gerealiseerd. 

Meer kinderen uit regio
Naast een eigen complex is de jeugdopleiding ook gegroeid van twee naar negen fulltimers, kunnen trainers gebruiken maken van videobeelden voor het analyseren van wedstrijden en werken de trainers na het aanstellen van een hoofd methodologie met een zeer gedetailleerde voetbalmethodologie. Riemersma: ‘Het meest trots ben ik op het halen van de vooraf gestelde doelen: meer kinderen uit de regio, meer kinderen die later in het jaar geboren zijn een kans geven op een plek in de opleiding en het creëren van een eigen voetbalidentiteit. En dat is vooral gelukt door de inzet van de fantastische technische staf en alle andere betrokkenen.’ 

Enorm dankbaar
Riemersma kreeg de afgelopen jaren veel lof over de koers die de Willem II Jeugdopleiding onder zijn leiding voer. ‘Ik ben de club enorm dankbaar voor de mogelijkheden die ik heb gekregen, om de benodigde stappen met de jeugdopleiding van Willem II te zetten. Natuurlijk hebben we qua faciliteiten veel bereikt, maar het doel van de jeugdopleiding is om de stap van de talenten naar het eerste elftal zo goed mogelijk voor te bereiden en begeleiden.

Het doet me daarom goed te zien dat een speler als Wesley Spieringhs, afkomstig uit deze regio en onze jeugdopleiding, die stap heeft kunnen maken. Ik hoop dat de komende jaren meer Willem II-talenten de kans krijgen deze weg te bewandelen. Ik ben ervan overtuigd dat die potentie er is. Ik wil iedereen met wie ik gewerkt heb bedanken voor de mooie jaren en fijne samenwerking en wens de club voor de toekomst het allerbeste toe.’

Bastiaan, bedankt voor jouw jarenlange inzet voor de club en bijdragen aan de mooie ontwikkelingen van de Willem II Jeugdopleiding! 

Toin Damen

Laatste nieuws