Nederlaag O21 in Groningen

Nederlaag O21 in Groningen

Willem II O21 speelde zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Groningen O21. In de heenwedstrijd werd thuis met 1-4 verloren. Ook dit keer trokken de Groningers aan het langste eind. Na negentig minuten stond de 2-0 eindstand op het scorebord van Sportpark Corpus Den Hoorn.

De Tricolores kregen in de eerste helft moeilijk grip op de nummer drie van Divisie 1 (Eredivisie voor jeugdteams). Gedurende de tweede helft werd de druk opgevoerd en kwam de ploeg van Peter van den Berg tot een aantal grote kansen. Het hoogste jeugdelftal van Willem II moest het stellen zonder namen als Connor van den Berg, Jelte Pal en Wesley Spieringhs: zij sluiten zondag aan bij het eerste elftal. Sam Tel deed wel mee. 

wdwdawdwad
Sam Tel.

Slordige eerste helft
FC Groningen O21 domineerde in de openingsfase. Met kansen in de 11e minuut (naast) en 17e minuut (redding Maarten Schut) liet de thuisploeg zich gelden. Na een klein halfuur was het raak. Een korte corner werd ingedraaid en binnengekopt: 1-0. Vijf minuten later mocht Willem II de eerste kans van de wedstrijd noteren. Een verrassend schot van Khaled Razak werd geblokt, waarna de buitenspeler zijn rebound verkeerd raakte. Op slag van rust schoot FC Groningen twee keer over. Naïm Matoug zorgde nog voor een Tilburgse kans, maar de bal vloog naast.

100% kansen
De formatie van Peter van den Berg kwam fris uit de kleedkamer. Een counter via Razak leidde tot een grote kans, maar Groningen-goalie Dirk Baron bracht redding. Er volgden meer mogelijkheden voor O21. Na een uurtje kopte Per van Loon naast en een paar minuten later leidde een afstandsschot bijna de gelijkmaker in. Een mindere fase van Willem II volgde. Achtereenvolgens werd twee keer naast geschoten. Daarna voorkwam doelman Schut de 2-0 met een knappe redding uit een twee-tegen-een situatie. 

Rechtsback Arya Gorshidian (ingevallen als rechtsbuiten) probeerde het in de slotfase, zijn poging trof de keeper. Een minuut later schoot FC Groningen uit buitenspelpositie op de paal. De rebound werd door Jaivy Lourens voor een lege goal ingetikt: 2-0. Net voor het eindsignaal wist doelman Schut erger te voorkomen met een prima redding.

Spanning in Divisie 1
De spanning onderin Divisie 1 is om te snijden. Willem II O21 staat 7e en op slechts één punt van de nummers 6 (Almere City) en 5 (ADO Den Haag). Op zaterdag 26 november komt nummer 2 Feyenoord op bezoek in Tilburg. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op het hoofdveld, toegang is gratis. Bekijk hier het volledige wedstrijdprogramma van Willem II O21.

Opstelling
Maarten Schut, Noéh de Bruijn, Amine Lachkar, Sam Tel (Mees Hoeben), Niels van Berkel, Jayden Houtriet (75. Max Christoffel), Mika de Jonge, Per van Loon (61. Arya Gorshidian), Khaled Razak, Abdul Touré (75. Floris van Berkel), Naïm Matoug
 

Toin Damen

Laatste nieuws