O17 heeft kampioenschap bijna binnen

O17 heeft kampioenschap bijna binnen

Aankomende zaterdag kan Willem II O17 zich kronen tot kampioen van Divisie 5B. Voordat het kampioenschap werkelijkheid is moet afgerekend worden met Barendrecht O17. Op papier lijkt het vooraf een gemakkelijke wedstrijd tegen de nummer 10, maar juist voor gemakzucht moeten de Tricolores waken. Om 12.15 uur wordt in de jacht op het kampioenschap in Barendrecht afgetrapt. 

De doelstelling van dit seizoen was in de zomer al duidelijk: tweemaal promoveren. Deze doelstelling ligt zo hoog omdat het overgekwalificeerde O17 in de vijfde divisie was ingedeeld. Dit was een gevolg van het nieuwe team, dat daardoor onder haar kunnen werd ingedeeld. Vóór dit seizoen speelde het team enkel oefenwedstrijden en was het team competitieloos. 

Hoge verwachting
Er was dus sprake van een hoge maar terechte verwachting. Iedere week werd en word van de spelers verwacht dat gewonnen wordt. Dit brengt logischerwijs druk mee. Hoofdtrainer Pim Hendrix: ‘De jongens verdienen een compliment, want ze zijn uitstekend omgegaan met de verwachtingen die we van ze hadden. Ondanks  grote niveauverschil bleven de jongens mentaal sterk. Iedere wedstrijd werd 100% gegeven en waren de jongens getriggerd om te winnen.’ 

jnjjn
Pim Hendrix is sinds dit seizoen trainer van Willem II O17.

In deze zegereeks (tot op heden acht overwinningen) zat toch één uitglijder: Thuis werd gelijk gespeeld tegen UNA O17. Waar de gemiddelde tegenstanders vaak overlopen werden, kwam UNA met een sterk tactisch plan: defensief compact en zeer efficiënt in de omschakeling. Voor de gemakzuchtige houding kreeg O17 de rekening gepresenteerd, waardoor niet gewonnen werd. Het gelijkspel was dan ook een ware eye opener voor de jongens. 

jnjnjn
De selectie en staf van O17. 

Meer weerstand creëren 
Toch moet er realistisch gebleven worden en zijn de huidige prestaties naar wat verwacht mag worden van een spelersgroep met deze kwaliteiten. Hendrix: ‘De prestaties zijn prima, maar het was en is wel een must om op een hoger niveau te spelen. Pas bij de juiste weerstand kunnen de spelers zich beter ontwikkelen.’ Om die weerstand te krijgen worden tussen de competitiewedstrijden door oefenwedstrijd georganiseerd. Zo waren onder andere Alemannia Aachen, Excelsior en Borussia Mönchengladbach vriendschappelijke tegenstanders. 

Niet alleen de spelers hebben een goede prestatie neergezet, maar zeker ook de staf. De stafleden hebben veel werk gestoken in de ontwikkeling van het team en in de ontwikkelingen van de spelers als individuen. Iedere week moesten de spelers getriggerd worden om tegen kwalitatief mindere teams gemotiveerd te blijven. Ook naast het veld is veel tijd gestoken in het analyseren van videobeelden om het team te verbeteren, maar ook om met spelers deze beelden te analyseren voor de persoonlijke ontwikkeling. Ook voor de stafleden zou dit kampioenschap een mooie beloning zijn voor het harde werken. Vooruitkijkend naar het mogelijke kampioensduel zegt Hendrix: ‘We moeten ook in de laatste wedstrijden een zo hoog mogelijk niveau halen en de competitie goed afsluiten om vervolgens in Divisie 4 voor hetzelfde doel te gaan.’ 
 

Toin Damen

Laatste nieuws