Peter van den Berg assistent-trainer
Fotografie door
Toin Damen

Peter van den Berg is definitief assistent-trainer bij het eerste elftal. Van den Berg was dat de afgelopen weken al op interim-basis. Die samenwerking is de clubleiding, hoofdtrainer Reinier Robbemond en de overige stafleden goed bevallen, waarop besloten is om Van den Berg als vaste assistent-trainer aan te stellen. Van den Berg tekent, evenals Robbemond vorige week, tot de zomer van 2024. 

Afbeelding
Peter & Robbemond

Van den Berg in overleg met Robbemond tijdens Willem II - Roda JC.

Van den Berg werd in juli 2022 aangesteld als hoofdtrainer van Willem II O21. De ex-profvoetballer (onder andere AZ, RKC, Feyenoord en FC Den Bosch) was eerder werkzaam in de jeugdopleiding van Sparta en Feyenoord, hoofdtrainer van RKC en assistent-trainer bij het nationale beloftenelftal van Saudi-Arabië en Maccabi Tel Aviv.

Complementair 

Teun Jacobs: ‘We hebben Peter sinds de voorbereiding op de tweede seizoenshelft (eind december, red.) bij de groep gehad en daardoor een goed beeld gekregen van zijn persoonlijkheid en kwaliteiten. We hebben daarnaast ook andere opties tegen het licht gehouden. De conclusie die we uiteindelijk trekken is dat Peter een uitstekende indruk gemaakt heeft en zijn ervaring en trainerskwaliteiten complementair zijn aan de huidige kwaliteiten en persoonlijkheden binnen de technische staf.’

Afbeelding
peter

Van den Berg eerder dit seizoen als hoofdtrainer van O21. 

Van jeugdopleiding naar eerste elftal

‘Ik ben dankbaar en blij dat ik deel uit mag maken van de staf en mijn steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling en prestaties van het eerste elftal’, zegt Van den Berg, die met een goed gevoel terugkijkt op zijn eerste halfjaar bij de Willem II Jeugdopleiding. ‘Ik wil mijn trots uitspreken over de manier waarop we in de eerste seizoenshelft hebben gewerkt. Onder leiding van een nieuw management zijn we een weg ingeslagen, waarbij de ontwikkeling van de opleiding, teams en spelers met een hoog tempo plaatsvindt, waardoor de aansluiting van spelers naar hogere teams gemakkelijker wordt.’

Nieuwe trainer O21

Als gevolg van de aanstelling van Van den Berg gaat de club op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor Willem II O21. ‘Daarvoor hebben we al enkele externe kandidaten op het oog. Omdat we vinden dat binnen de Willem II Jeugdopleiding alle stafleden goed op hun plek zitten, kiezen we ervoor om de nieuwe trainer van O21 van buitenaf te halen.’ Zodra de nieuwe O21-trainer aangesteld, maakt de club dit uiteraard via deze kanalen bekend. Tot die tijd zullen de overige trainers van de Willem II Jeugdopleiding de trainingen en wedstrijden van O21 gezamenlijk leiden. 

Peter, gefeliciteerd met deze nieuwe aanstelling. Veel succes!

Afbeelding
peter

Bericht delen