Update jeugdteams 19 november

Update jeugdteams 19 november

Vijf jeugdteams van de Willem II Jeugdopleiding speelden zaterdag 19 november op Sportpark Prinsenhoeve thuiswedstrijden. Het merendeel van die wedstrijden werd gewonnen. Hoe? Dat lees je hieronder. 

O12 schittert tegen Reusel Sport

O12 startte goed tegen Reusel Sport. Zoals iedere week was het balbezit voor de Tricolores, die daarmee veel kansen creëerden. Het duurde niet lang totdat de ballen binnenvlogen. Aan de linkerkant van het veld kreeg Louk van den Boogaard de bal, hij schoot de bal hard in de bovenhoek: 1-0. Ook konden Jayden van Gool en Dries Mathijssen een doelpunt bijschrijven na twee mooie teamgoals. Ondank de vele aanvallen kreeg Reusel Sport ook een kans. Na een counter waren de aanvallers uit Reusel keeper Stijn van Uden te slim af: 3-1. Na die tegengoal kwam de voorsprong van Willem II geen seconde meer in gevaar. De Tilburgers voetbalden eenvoudig onder de druk uit en waren dominant. Zo maakte Jayden van Gool zijn hattrick compleet en waren er ook goals van Thomas Rodrigo, Louk van den Boogaard en Ot van Gestel. De mooiste kwam van de voet van Morris Stolzenbach: hij draaide de bal vanaf de cornervlag in één keer in de verre bovenhoek. De monsterzege eindigde in 11-1. 

O14 weet geen kansen te creëren
Tegen Almere City was de ploeg van trainer Thijs Schalken vanaf het begin de bovenliggende partij. De bal ging makkelijk van voet naar voet. Bij balverlies werd snel omgeschakeld en de bal heroverd. Grote scoringskansen kwamen er niet voor beide partijen. Plots werd toch gescoord. Na een overtreding op de rechterflank kreeg Almere City een vrije trap. Vanaf zo’n 30 meter werd de bal voorgegeven en omdat niemand de bal toucheerde viel de bal bij de tweede paal binnen: 0-1. 
In het tweede bedrijf was het veel van hetzelfde. Willem II bleef veel aan de bal zonder echt gevaarlijk te worden. Toch viel de terechte gelijkmaker. Lucas Beukers ontving de bal van Luuk van Gemert, waarna hij de bal in de verre hoek schiet: 1-1. Een uitgespeelde kans om de wedstrijd alsnog te winnen kwam er niet. In de laatste minuut schoot doelpuntenmaker Lucas Beukers van pakweg 20 meter tegen de lat, waardoor O14 de wedstrijd met een gelijkspel (1-1) eindigde. 

O15 pakt belangrijke punten 
Concurrenten Willem II en Helmond Sport scheelden vooraf twee punten. In de strijd om in de middenmoot aan te haken bleken beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd te zijn. Kansen waren er voor beide doelen, maar de bal viel als eerst binnen in het Willem II-doel. De Helmondse aanvallende middenvelder Berk Budak schoot vanaf de rand van het strafschopgebied knap raak: 0-1. Daarna was het Willem II met een betere fase. Met een lange bal op Niels Vermeer werd Willem II gevaarlijk. Vermeer legde op zijn beurt de bal terug op Aliu Bah, die in de verre hoek raakschoot: 1-1. Hierna kregen de bezoekers een grote kans op de voorsprong, maar spits Elvi Zimuangana kopte vanaf vier meter tegen de lat. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak: na slecht uitverdedigd werk kreeg Jacco Smidt de bal in de voeten  op de zestien en hij schoot mooi raak: 2-1.
O15 kwam scherp uit de kleedkamer en na een schot van Jimmi Laarman tikte Merijn Klessens de rebound binnen: 3-1. In de tweede helft bleef Willem II de bovenliggende partij en werd de score uitgebreid. Na een goede diepe bal van Laarman op Niek van Liere, schoot Van Liere in de verre hoek raak: 4-1. Tegen het einde verloor Rayen Nivillac achterin klungelig de bal en werd nog de 4-2 gemaakt. 

Onder 16 walst over hekkensluiter heen
O16 begon flitsend tegen hekkensluiter SC Cambuur. Al na een paar minuten lag de bal in het netje. Nadat Cambuur een voorzet niet goed wegwerkte mocht Luuk Koppert bekeken raakschieten: 1-0. De druk hield aan en de kansen werden aaneen geregen. Na een aantal gemiste kansen was Sebas Wermenbol met een hard schot succesvol: 2-0. SC Cambuur werd weggetikt en liep achter Willem II aan. Na goed combinatiespel werd Paulo da Silva bediend, die vervolgens raak kopte: 3-0. Niet veel later kreeg SC Cambuur de bal weer niet goed weg. Hierdoor komt de bal weer voor de voeten van Luuk Koppert: 4-0.
In de tweede helft nam Willem II gas terug. Dat betekende niet dat er niet meer gescoord werd. Cas Fouchier werd diep gestuurd en behaalde uit de een-op-een-situatie succes: 5-0.  De laatste goal van Willem II kwam weer op naam van Da Silva. Na een aanval over de rechterflank kreeg hij de bal voor zijn voeten: 6-0. Door die tussenstand sloop er wat gemakzucht in bij O16, waardoor SC Cambuur toch nog een doelpunt meepikte: 6-1. 

O18 veel sterker dan FC Volendam
De ploeg van Anouar Hadouir kon de punten goed gebruiken. En dat was te zien. Er was een scherp begin en een duidelijke overhand van O18 tegen Volendam. De score werd geopend na een goede corner die kon worden doorgekopt, aanvoerder Bas Pennock kon binnenschieten: 1-0. Niet veel later kreeg Willem II weer een hoekschop en weer was het raak nadat spits Siegert Baartmans de bal binnentikte omdat de Volendam-keeper weifelend optrad: 2-0. Jacey Pansa kreeg in de eerste helft twee kansen om de score verder uit te breiden, maar de keeper van de gasten hield zijn ploeg in de wedstrijd, waardoor het bij rust ‘slechts’ 2-0 stond. 

In de tweede helft was er eenzelfde beeld als in de eerste helft. De thuisploeg was beter en kreeg veel kansen en ruimte. Dit zag ook rechtsback Collin Castenmiller. Met een lange sprint kwam hij bij de goal en vanaf rechts schoot hij de bal hard in de verre hoek: 3-0. De thuisploeg liet zeer mooi voetbal zien. Daarmee werd de vierde goal ingeleid: met een prachtige hoge bal stuurde Sabri Azarkane de bal diep op Castenmiller. Met één balcontact legde hij de bal voor het doel, die door Baartmans binnengekopt werd: 4-0. Middenvelder Rik van Weert bracht de eindstand op het scorebord nadat hij de keeper in een onderling duel versloeg: 5-0. 
 

Toin Damen

Laatste nieuws