Update wedstrijden jeugdteams

Update wedstrijden jeugdteams

Willem II O12, O15 en O18 wonnen zaterdag 5 november hun thuiswedstrijden op Sportpark Prinsenhoeve. Hieronder lees je de korte wedstrijdverslagen van de drie jeugdteams.

RKDVC maatje te klein voor O12

Willem II O12 speelde zaterdag de wedstrijd tegen RKDVC. De gasten uit Diessen stonden vooraf vijf plekken lager op de ranglijst, waardoor Willem II de favoriet voor de overwinning was.

Zoals in nagenoeg iedere thuiswedstrijd was O12 ook dit keer de ploeg die het meeste aan zet was. Veel balbezit en druk op de tegenstanders is een veelvoorkomend spelbeeld. RKDVC probeerde aanvankelijk veel druk te zetten, maar hield niet lang stand. Smaakmaker Dries Mathijssen kreeg de bal aangespeeld op de linkervleugel en kon in de korte hoek binnenschuiven: 1-0. Niet veel later kreeg hij weer de bal en schoot hij strak in de linkerbovenhoek binnen: 2-0. Ook wisten Sverre van Tilborg en Louk van den Boogaard in het eerste halfuur te scoren: 4-0. In het tweede halfuur kwam spits Silvian Beekers binnen de lijnen. Na goed combinatiespel en goede positiekeuzes van de spits wist hij binnen het halfuur een hattrick te maken. Ook in het restant bleef O12 de bovenliggende partij. Toch werd er – naast nog enkele doelpunt – een tegengoal geïncasseerd, waardoor de wedstrijd eindigde in 11-1. 

O15 verrast De Graafschap
Met De Graafschap op bezoek wachtte O15 een pittige tegenstander. De Doetinchemmers kennen een goed seizoen en draaien bovenin mee.  

Beide ploegen hadden in het eerste bedrijf moeite met kansen creëren. In de eindfase van de aanvallen was het daarvoor te rommelig. Toch kreeg De Graafschap kansjes, maar in beide gevallen (een-op-een-situatie en een kopbal) kwam Willem II-doelman Gino Schouwenaars als winnaar uit de strijd. 

In de tweede helft kwam Willem II beter voor de dag. De grotere kansen waren voor de thuisploeg en na 50 minuten was het dan ook raak. Aanvaller Aliu Bah werd met een steekpass weggestuurd en schoof de bal onder de keeper door: 1-0. Beide ploegen bleven fel en de duels waren hard. Willem II bleef vol overgave naar voren spelen. Mede doordat spits Niek van Liere na een een-op-een-situatie niet wist te scoren bleef de magere voorsprong op het scorebord staan. O15 bleef het achterin goed dichthouden en bracht de zege in de slotfase in veilige haven nadat Jelle Brands de 2-0 binnenschoot. 

Riante zege O18 op hekkensluiter 
Hekkensluiter AFC kwam zaterdag naar Tilburg. Willem II O18 wilde uiteraard winnen, vertrouwen tanken en naar boven kijken. Dat lukte. 

Er was een sterk begin van Tilburgse kant te zien. Er werd kort op de tegenstander gezeten en de duels werden gewonnen. Al vroeg kwam linksbuiten Jacey Pansa door op de linkerflank. De AFC-defensie had geen vat op hem en trok aan de noodrem, met een strafschop als gevolg. Aanvoerder Mika de Jonge nam zijn verantwoordelijkheid en schoot hard raak: 1-0. Niet lang erna brak Kaya van Wanrooij op de rechterflank door. Met een bekeken bal bracht hij Rik van Weert op randje zestien in stelling, die vervolgens hard in de rechterhoek raakschot: 2-0. Vanaf de aftrap die erop volgde probeerde AFC snel iets terug te doen. Na een spaarzame aanval belandde de bal ook aan de andere kant van het veld op de stip: 2-1. Na de aansluitingstreffer kreeg Willem II het moeilijk. Er was veel balbezit voor AFC, dat de weg naar het doel steeds beter wist te vinden. Door adequaat ingrijpen van keeper Karst de Leeuw bleef het bij 2-1. 

In de tweede helft pakte de thuisploeg de draad weer goed op. Na wat kleine kansjes kreeg Kaya van Wanrooij in een counter over de rechterflank de bal. Met een goede voorzet bediende hij Jacey Panse, die de bal binnengleed: 3-1. Willem II breidde de voorsprong vervolgens uit. Verdediger Douwe Vernooij knikte na een corner binnen (4-1) en invaller Tjeer Zwaan zorgde voor de eindstand: 5-1. 

Toin Damen

Laatste nieuws