Update wedstrijden jeugdteams

Update wedstrijden jeugdteams

Naast de thuiswedstrijd van Willem II O21 (2-1) tegen ADO was Willem II O17 het enige andere jeugdteam dat op Sportpark Prinsenhoeve zaterdag 12 november een thuiswedstrijd speelde. Het team van trainer Pim Hendrix wervelde in de tweede helft over Baronie heen. 

De eerste helft kende een lastig begin voor de Tilburgers. Door het felle druk zetten van de Bredase gasten kwam het gewenste verzorgde voetbal er niet aan te pas. Hoge druk en scherp in de duels bleek een goede tactiek voor Baronie. Vele kansen waren er aanvankelijk dan ook niet te noteren. Willem II was vaak slordig en gehaast, maar wist bij balverlies de bal wel snel terug te heroveren. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van uitblinker Kayen Scheepens. Met een goede solo dribbelde hij vier man voorbij, maar oog-in-oog met de keeper kon hij niet afronden. 

Het tweede bedrijf begon de thuisploeg een stuk beter. De bal bleef makkelijker in de ploeg en de controle over de wedstrijd werd gegrepen. Daardoor werden meer kansen gecreĆ«erd. Na balverlies van Baronie schakelde Willem II vlug om. Scheepens werd op de flank diep gestuurd en met een geweldige voorzet bediende hij Noah Groeneveld (normaliter O16) op maat: 1-0. Niet veel later stond Scheepens wederom aan de basis van een treffer. Met een succesvolle aka en een sleepbeweging stuurde hij twee Bredanaars het bos in. Ook zijn voortzetting is goed, want op de rand van het strafschopgebied weet hij de meegelopen Jay van Lieshout te vinden: 2-0. Uitblinker Scheepens blijft daarna belangrijk voor zijn team en zet zijn een 'assisthattrick' op zijn naam. In het drukke strafschopgebied bewaart hij de rust, waarna hij ditmaal teamgenoot Joah den Ouden in stelling brengt: 3-0. 

Willem II bleef hongerig. Het bleef niet bij drie goals. De gedrevenheid was duidelijk te zien aan bijvoorbeeld Groeneveld. Vanuit de scrimmage schoot hij de bal droog en hard binnen: 4-0. 

wdawdwda
O17 viert gezamenlijk een doelpunt.

Toin Damen

Laatste nieuws