Missie & visie

De Willem II Jeugdopleiding: dé levensader van de Tricolores.

De missie van de Willem II Jeugdopleiding is om zoveel mogelijk spelers in de regio zo goed en zo lang mogelijk te beïnvloeden om uiteindelijk zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers door te laten stromen naar het eerste elftal.

Daarom is ook de ambitie om zoveel mogelijk spelers uit de regio tot profvoetballer op te leiden en minder spelers uit andere delen van het land naar Tilburg te halen. Het doel voor de regio is dat er zoveel mogelijk kinderen plezier beleven aan de sport, de kinderen gezond opgroeien en dat het algehele voetbalniveau in de regio verbetert.

Waarom is de regio zo belangrijk voor Willem II?
Willem II ziet het belang van een sterk regionaal karakter. De waarden en cultuur van de club moeten bewaakt worden en in de toekomst gewaarborgd blijven. Dit zorgt ervoor dat de identiteit van de Tricolores behouden blijft. De waarde van een zelfopgeleide speler uit de regio, moet niet worden onderschat. 

De jeugdopleiding van een club kan op verschillende manieren worden gebruikt. De twee vaak voorkomende manieren zijn; 

  • Zelf opleiden en beïnvloeden van spelers uit de regio (aantal jeugdspelers die beschikbaar zijn in het gebied waar je in wil werken)
  • Selecteren/scouten door vooral te focussen op een klein aantal jeugdspelers per leeftijdscategorie (ook binnen het gebied dat je afspreekt om spelers te scouten). 

Willem II is een opleidingsclub. Dit zit in het DNA van de club en mag niet verloren gaan. De club staat dus voor zélf opleiden. Dat betekent: beïnvloeden van spelers op jonge leeftijd bij de amateurclubs in de regio en later bij de opleidingsteams in de eigen opleiding. Daarnaast staat de ontwikkeling van een jeugdspeler bij de Willem II Jeugdopleiding voorop en wil de club niet dat kinderen veel tijd kwijt zijn aan lange reistijden.