Spelen bij Willem II

Wil je bij Willem II komen voetballen?

Doel 1
Het is ons doel om het maximale uit iedere jeugdspeler te halen. Wij willen dat elke jeugdspeler iedere dag beter wordt, als voetballer en als mens. Natuurlijk hopen wij dat dit leidt tot zoveel mogelijk jeugdspelers in ons eerste elftal.

Doel 2
We willen dat het voetbalniveau en -plezier in de regio groot Tilburg zo hoog mogelijk is. Daarom zoeken wij naar manieren om zo veel mogelijk kinderen zo lang mogelijk goede training te geven.

Visie
Wij kunnen niet voorspellen hoe goed een jonge voetballer wordt. Wij doen dan ook niet aan voorspellingen wie profvoetballer wordt en wie niet. Wij geloven wel in ontwikkeling en wij denken in kansen. Daarom willen wij zo veel mogelijk kinderen die voetballen leuk vinden de kans geven zich bij ons in de kijker te spelen. Want hoe meer kinderen goede training krijgen, des te groter de kans dat het voetbalniveau van de kinderen omhooggaat. Voor ons is het voetbalniveau natuurlijk belangrijk, maar hoe jonger je bent, des te belangrijker wij jouw aanpassingsvermogen vinden. Hoe beter jij in staat bent je aan te passen en dus te leren en presteren des te groter de kans dat jij het maximale uit jezelf weet te halen.

Willem II Jeugdopleiding
Om onszelf en de kinderen meer tijd te geven om erachter te komen of spelen in de Willem II Jeugdopleiding passend is voor zowel het kind als voor ons, is de Willem II Vooropleiding en zijn de Willem II Selectiedagen in het leven geroepen. 
De Willem II Vooropleiding heeft twee doelen: Het eerste doel is om een beter beeld van de speler te krijgen, om een meer accurate inschatting te maken of de speler past bij de Willem II Jeugdopleiding. Het tweede doel is om zoveel mogelijk kinderen uit de regio groot Tilburg goede training te geven. Idealiter stroomt elk kind de Willem II Jeugdopleiding in vanuit de Willem II Vooropleiding. De trainingen van de Willem II Vooropleiding vinden plaats op ons eigen complex, normaliter op de woensdagmiddag. Mocht de speler hiervoor in aanmerking komen dan zal hij door ons worden uitgenodigd. In deze uitnodiging staat de aanvullende informatie.

Deelnemen aan de Willem II Vooropleiding
Wil jij kans maken om deel te nemen aan de Willem II Vooropleiding? Daarvoor stellen wij de volgende eisen:

 • Je bent geboren in 2011 of 2012.
 • Je woont in regio Groot Tilburg.
 • Je voetbalt momenteel bij een amateurvereniging in regio Groot Tilburg.
 • Je hebt een ongelofelijke passie voor voetballen. 
 • Je wilt het maximale uit jezelf halen.

Voor het reguliere seizoen is het niet meer mogelijk om deel te nemen aan de Willem II Vooropleiding. Houd de website in de gaten voor de mogelijkheden in het nieuwe seizoen.

Geboortejaar Mogelijkheid
2011 t/m 2012 Willem II Vooropleiding
2007 t/m 2010 Willem II Selectiedagen
2005 t/m 2007 Willem II Open Selectiedag

Deelnemen aan de Willem II Selectiedagen
Om alle kinderen uit regio Groot Tilburg een kans te bieden hebben wij naast de Willem II Vooropleiding ook de Willem II Selectiedagen in het leven geroepen. Deze zijn bestemd voor kinderen geboren in 2007, 2008, 2009 of 2010. Deze kinderen kunnen zichzelf aanmelden om mee te doen met een van de selectiedagen en zodoende zichzelf in de kijker te spelen. Hierbij kun je de mogelijkheid verdienen om uitgenodigd te worden voor alle dagen (zie data onderstaand). 

 • Je bent geboren in 2010, 2009, 2008 of 2007.
 • Je woont in regio Groot Tilburg.
 • Je voetbalt momenteel bij een amateurvereniging in regio Groot Tilburg.
 • Je hebt een ongelofelijke passie voor voetballen. 
 • Je wilt het maximale uit jezelf halen.
 • Je voetbalt minimaal in een Hoofdklasse of Divisie competitie.

Er worden momenteel geen selectiedagen op korte termijn georganiseerd. Houd de website in de gaten voor eventuele ontwikkelingen.

Willem II Open Selectiedag
Houd de website in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.