Jeugdopleiding: de levensader van Willem II

Jeugdopleiding: de levensader van Willem II

De jeugdopleiding is dé levensader van Willem II. Bij Willem II zit opleiden in het bloed. De Tricolores hadden als een van de van de eerste betaald voetbal organisaties in Nederland een eigen jeugdopleiding. Daarom is onlangs de Willem II Voetbalacademie weer omgedoopt in de Willem II Jeugdopleiding.

Opleidingsclub
Willem II is een opleidingsclub. Het opleiden van spelers zit in het DNA van de Tricolores en mag niet verloren gaan. Bij de Willem II Jeugdopleiding is men bezig met het beïnvloeden van spelers op jonge leeftijd bij de amateurclubs in de regio en later bij de opleidingsteams in de eigen opleiding. De term ‘jeugdopleiding’ past daarom beter bij de levensader van de club en dus is besloten om deze naamswijziging per direct door te voeren.

Om te laten zien waar de Willem II Jeugdopleiding voor staat en waar de opleiding in gelooft, is onderstaande video ontwikkeld.

 

Missie & visie
Het doel van de Willem II Jeugdopleiding is om zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers door te laten stromen naar het eerste elftal. Willem II ziet het belang van een sterk regionaal karakter in en wil de waarden en cultuur van de club goed bewaken. Dit zorgt ervoor dat de identiteit van de Tricolores behouden blijft. Daarom is ook de ambitie om zoveel mogelijk spelers uit de regio tot profvoetballer op te leiden en minder spelers uit andere delen van het land naar Tilburg te halen. De visie van de Willem II Jeugdopleiding bestaat uit drie fases:

  • Samenwerkingen met amateurclubs en het aanbieden van de Willem II Vooropleiding biedt de jeugdopleiding de mogelijkheid om zoveel mogelijk kinderen uit de regio te beïnvloeden met goede coaches. 
  • Ons eerste jeugdteam in de Willem II opleiding is Willem II onder 12 (Willem II O13-2). Deze groep moet dus bestaan uit veel spelers uit de regio die al enkele jaren bij hun eigen amateurclub en in onze Vooropleiding kennis hebben gemaakt met voetbal en Willem II. Daarna hebben kinderen de mogelijkheid om vanaf Willem II onder 13 te kiezen voor Willem II en de middelbare school die aan Willem II verbonden is. 
  • Vanaf Willem II onder 16 start het echte topsport traject. Vanaf deze leeftijd kan een speler goed zelf beslissen of de topsport bij hem past. Topsport vraagt namelijk om vele offers en daar moet een prijs voor worden betaald. De bereidheid van jeugdspelers (en ouders) om zich te committeren aan dit traject kunnen alleen de spelers zelf inschatten.

Klik hier voor de volledige beschrijving van de missie en visie van de Willem II Jeugdopleiding. Blijf vanaf heden op de hoogte van alle ontwikkelingen inzake de Willem II Jeugdopleiding via de nieuwe website van de levensader.

Bericht delen